Symbolen "Anpassad för varje natt".

För att underlätta för dig som kund, kan du med hjälp av vår gröna symbol nedan sortera i ditt urval av bäddsoffor.

Alla våra bäddsoffor som är märkta med denna symbol är ett utmärkt val om du planerar att spendera många nätter i bäddsoffan.

Vi lägger vikt på saker som om det är resår eller liknande standard i bäddsoffan så att du ligger bekvämt och att bädden håller för dagligt slitage.

Att välja madras

Hur du skall välja madrass beror på hud du gillar att sova. Om du vill hård eller mjuk madrass. Är man lättviktig kan det vara bra med en mjukare säng. Ergonomiskt sett är det bra om ryggen ligger rakt när du sover så man skall akta sig för att välja en för mjuk säng om man använder den varje natt. Väljer du en hårdare madrass kan man alltid anpassa med en mjukare bäddmadrass ovanpå. 

Pocket spring

Vi har massor av soffor med pocket spring system samma typ av fjädersystem som ligger i exklusivare resårsängar. Varje fjäder är inkapslad i en påse så att vikten fördelas jämt utöver madrassen. Madrassen är medel / hård.

Bonell resår

Bonellresår ligger i dom flesta standard resår sängar. Detta är ett resårsystem där varje fjäder är ihoptvinnad med ståltråd. Madrassen är medel / mjuk.

Latex 

Latex är ett naturmaterial från gummiträdet, detta är ett mjukt material, Madrassen är mjuk

Viskoelastisk skum


Viskoelastisk skum är ett mjukt material som anpassar sig efter kroppen när man sover med hjälp av kroppstemperaturen. I sverige är detta material främst känt under varumärket Tempur. Madrassen är mjuk


K
allskumsmadrass.

En kallskums madrass är en helgjuten skum madrass, till skillnad från en vanlig skumgummi madrass som är ihoplimmad av flera lager profilerade skumgummi mattor. Kallskum finns i flera olika densiteter så madrassen finns som både mjuk och hård.

Futonmadrass

En traditionell futonmadrass är en Japansk madrass, som i Japan används varje natt. I japan sover man traditionellt lite hårdare än i Europa, men det finns många madrasser anpassade efter Europeiska förhållanden med t.ex pocket spring och latex med mera.
Bäddsoffexperten förklarar fakta om Martindale och olika madrasser.