Du har väl inte missat våra Youtube-filmer som kan hjälpa dig att välja

Madrasser

Internationella mått:
US / CA: Queen size= 153 x 203cm  King size= 198x203cm Full bed / double bed= 137 x 190cm
Japan: Queen size= 152 x 195 King size=180 x 195 Full bed / double bed= 140 x 195cm
UK: Queen size= 152 x198 cm King size= 183 x 198cm Full bed / double bed= 137 x 190cm

Bonellresår

bonellresår zoomBonellresår är den enklaste formen av resårsysstem där varje fjäder är i hoptvinnad med ståltråd

Pocket spring-resår

pocket spring zoomPocket spring-resår är ett fjädersystem där varje fjäder är inkapslad i en påse så att vikten fördelas jämt utöver madrassen när du sover. Pocket spring finns i både mjuk, medium och fast.

Viskoelastisk skummadrass

viskoelastisk skum zoomViskoelastisk skummadrass även känt som Tempur, är ett mjukt konstgjort material som formar sig efter kroppen när man sover.

Kallskumsmadrass

kallskum zoomEn gjuten kallskumsmadrass är en formgjuten typ av madrass som guts med den densitet man vill ha. Detta till skillnad av en skumgummimadrass som sågas ut ur stora block. Kallskummsmadrasser görs ofta väldigt mjuka.

Skumgummimadrass

skumgummi zoomEn skumgummimadrass är en madrass som sågas ur ett jättelikt skumgummiblock alternativt ihoppressad krossad skumgummi. Detta är den billigaste och enklaste formen av madrass.

Latexmadrass

latex foam zoomLatex finns både i naturlatex och syntet latex. Det vanligaste i sängar och bäddmadrasser är naturlatex. Latex är väldigt mjukt.

Futonmadrass

karup traditional futonmadrass smallEn klassisk futonmadrass är betydligt stummare än en traditionell resår madrass och man sjunker inte ner så långt i madrassen så en futon passar för dom som vill ha en lite fastare madrass. Det finns dock flera typer av futonmadrasser några som är mjukare och fastare än andra men som sagt alltid lite stummare än en traditionell resårmadrass.

Att välja bäddsoffa

Det viktigaste att tänka på oavsett vilken soffa man köper är tyget. Det som är dyrt när det tillverkas en soffa är tyget och därför försöker många möbelproducenter spara in där. För att försäkra dig som kund att du får ett slitstarkt tyg finns det en internationell standard som mäter slittåligheten i tyg. Alla tyger som användas på soffor skall ha minst 15.000Md. Dom flesta möbeltyger som håller kraven för Svensk reklamationsrätt ligger mellan 20- och 40.000Md.

Tyger som inte uppfyller dessa krav blir utnötta i förtid. Fråga därför alltid efter Martindale när du köper soffa. Framgår inte denna informationen tydligt kan du utgå ifrån att soffan inte kommer att hålla för normalt slitage. Mer info om detta hittar du på vår sida om tygfakta.

När det gäller bäddsoffor är det även viktigt att tänka på hur du skall använda soffan. En soffa som skall användas som permanent säng ställer helt andra krav på sängen än en soffa som bara är avsedd för en udda gäst natt.

Många billiga bäddsoffor har någon form av skumgummi i bädden, det kallas för skum, kallskum, polyesterskum med mera, men bygger alla på en eller annan form av skumgummi. Skumgummi är mjukt och skönt och passar alldeles utmärkt att sitta på i en soffa men i en säng där det tillbringas 8h per dag duger det inte.

Varje natt

Skall du använda en bäddsoffa, sängskåp eller någon annan möbel varje natt är det viktigt att du har någon form av resår latex eller annat material som är anpassat för att användas varje natt. För att göra detta mer överskådligt för dig på vår hemsida har vi märkt alla soffor som är rekommenderade för varje natt med symbolen anpassad för varje natt.

anpassad för varje natt 1000x1000

Att använda soffan varje natt ställer stora krav på madrassen som man skall sova på. Vi rekommenderar att det är resår i sitsen/madrassen om du inte väljer en futonsoffa som har en futonmadrass som ofta är rekommenderad för varje natt eftersom detta är en Japansk standard säng av lite hårdare modell. Det finns alla möjliga typer av bäddsoffor med dessa egenskaper.

Ibland kan det vara praktiskt att förvara sängkläder i soffan och det kan man på många av våra bäddsoffor. Skulle du inte hitta en bäddsoffa med förvaring säljer vi ett utbud av praktiska förvarings möbler under menyn övriga möbler och tillbehör-övriga möbler.

Rekommenderade bäddsoffor anpassade för varje natt

Dessa soffor rekommenderar våra leverantörer som bästa alternativen för varje natt:

Innovation Living

Cassius

Supremax

Bifrost eller

Long horn bäddsoffa med Excess pocket spring-system som är lite tjockare.

Hovden Möbel

Supreme

LC Möbler

Daniella bäddsoffa från LC möbler som fås med pocket spring madrass och det finns förvaringsmöbler att välja till.

Karup Design

Futonmadrass i valfri storlek från Karup. Vi rekommenderar att du lägger den på tatamimadrasser eller ett annat stumt underlag.

Amalfi Interiör

Amalfi rekommenderar sin klassiska längsbäddade med bonellresår som t.ex. Plaza bäddsoffa.

Futonwerk

Futonwerks bästa madrass är DW.

Polonia Natural design

Polonioa bäddsoffa är en enkel men stabil soffa som funkar för varje natt.

Österlen inredning

Borstahusen soffan är en riktigt bra och smidig soffa för varje natt

Olika sorters bäddsoffor

Längsbäddade bäddsoffor

I en längsbäddad soffa sover man längs med soffan. De flesta modeller har även en extra bädd vilken kan fällas ut och upp under soffan. Fördelen med denna typ av soffa är att den inte tar så stor plats i rummet när man bäddar i själva soffan.

En längsbäddad soffa har ofta en resårmadrass i sitsen vilket gör att den därför rekommenderas för att sova i varje natt. Vissa enklare modeller har dock ingen resår vilket innebär att de inte är lämpade för att användas varje natt.

Längsbäddade soffor har även utrymme för sängkläder i ryggen på soffan. En längsbäddad soffa har vanligtvis ingen tygklädsel på baksidan men detta kan köpas till.

Framåtbäddade bäddsoffor

En framåtbäddad bäddsoffa har dels estetiska fördelar, då bäddinsatsen fälls upp ur soffan, oftast under dynorna i sitsen vilket gör att det oftast inte syns att det är en bäddsoffa.

De flesta framåtbäddade bäddsoffor har en enkel tältsängsliknande sängstomme som endast är avsedd för gäster och tillfälliga övernattningar.

Till många av våra bäddsoffor finns även en grövre variant av stomme med träribbor att köpa till, vilket innebär att bäddsoffan blir anpassad för användning varje natt.

Futonbäddsoffor

På moderna futonsoffor viker man ner ryggen och kan med ett enkelt handgrepp få till en ergonomiskt fördelaktig säng som är rekommenderad för varje natt. De flesta futonsoffor har även utrymme för sängkläder under själva soffan. Själva namnet futon kommer från den traditionella japanska madrassen som ligger på en futonsoffa

Vill du sova som en riktig samuraj, ja då är det futon som gäller. En traditionell japansk Shikibuton madrass lägger du i ditt minimalistiskt möblerade rum direkt på tatamimattan. En Shikibuton är alltid fylld med bomull av bästa kvalitet så även hos bäddsoffexperten. Traditionellt fyllde man bönor i mitten om man ville ha en hårdare madrass. I dag kan en futonmadrass skräddarsys på ett helt annat sätt. Vi säljer flera olika madrasser till våra futonsoffor som du kan välja på.

cm madrass

Futon direkt på tatamimatta

Vi säljer tatamimadrasser så att du kan lägga futonmadrassen direkt på tatamimadrassen och på så vis få en klassisk japansk säng. Traditionellt var det dom högre stånden i japan som hade tatamimattor gjorda av rishalm. Vanligt folk fick lägga madrassen direkt på golvet. I modernare tid har dom flesta japaner en tatamimatta hemma.

Bäddsoffor av skumgummi

Våra enklaste varianter av bäddsoffor är framåtbäddade bäddsoffor av skumgummi. Med ett lägre pris, kan dessa budgetmodeller fungera alldeles utmärkt som extrasäng.

Bäddsoffsexperten.se rekommenderar dock inte en bäddsoffa av skumgummi om du planerar att regelbundet använda din bäddsoffa.

Anledningen till detta är att skumgummit ofta mjuknar vilket innebär att sitt- och sov komforten försvinner med tiden.

Våra övriga bäddsoffor

Bäddsoffsexperten.se erbjuder även ett stort urval av övriga bäddsoffor. Här hittar du t.ex hela Innovation Livings Istyle sortiment som alla har pocket spring i madrassen och därför har en mycket god liggkomfort. Innovation har även tagit fram en lite mjukare variant som dom kallar för Excess som har lite mer mjuka fiber i sitsen för en lite mjukare sittkomfort.

Pocket spring

Schäslonger / Dagbäddar

Bäddsoffsexperten.se erbjuder schäslonger / dagbäddar i en mängd varianter och kvaliteter.

En schäslong / dagbädd är ett utmärkt val för dig som ibland råkar att somna framför ditt favoritprogram på tv.

Med en schäslong / dagbädd behöver du inte ens bädda upp din bäddsoffa!

Vänligen var uppmärksam på om dessa schäslonger / dagbäddar är märkta med symbolen “anpassad för varje natt” för att försäkra att du införskaffar en schäslong / dagbädd som verkligen är anpassad efter dina behov.

Hur du väljer sängskåp

Olika naturmaterial

Naturlatex

Naturlatex framställs ur saven från gummiträdet som får stelna och bildar en gummimassa. Denna latex mjuk men har en hög densitet så den väger en del och är ganska spänstig.

Kokos

Kokos fiber från kokos palmen är fast och inte så flexibelt material. Detta limmas oftast ihop med naturlatex för att bilda en fast matta som håller formen på madrasser med löst innehåll. Finns även att köpa som en matta om man vill ha det som underlag under madrassen.

Sjögräs

Sjögräs är ett material som suger upp mycket vatten utan att ruttna. Samtidigt som det torkar ut igen utan att tappa formen. Detta är bra för dom som svettas mycket på natten.

Ull

Ull finns i många olika former. Alla olika får har sina unika egenskaper och varje sort av ull har sin egen känsla. Traditionell ull har en värmande effekt och är bra för dig som fryser på natten eller lider av golvdrag.

Kamel-ull

Kamel-ull är ett material som är anpassat för öknens varma dagar och kalla nätter. Så det är bra för dig som inte har det så ventilerat t.ex i en stuga med stora glaspartier där det blir varmt på dagen och kallt på natten.

Merino-ull

Merino-ull är en mjuk, tjock och spänstig fin form av ull som är känd för sin höga kvalitet. I Futonwerks madrasser är det uteslutande ull från Alperna.

Tagel

Tagel är ett av dom hållfastaste material som finns. Gamla tagelmadrasser från 1800talet håller fint än idag. Väljer du tagel så kan du vara säker på att madrassen kommer att hålla väldigt läge. Tagel är ganska fast och relativt stumt material.

Våra symboler

Våra symboler som hjälper dig att hitta rätt på vår hemsida och i våra butiker:

Anpassade för varje nattMöbler som är rekommenderade för varje natt. Klicka här för att se alla möbler som är anpassade för varje natt.

Ekologiskt material (eco)Ekologiskt material i produkten.

Natur materialProdukten består till största delen av naturmaterial som är biologiskt nedbrytningsbart.

Ekologiskt tyg (eco)Produkten har eller kan väljas med ekologiskt tyg.

FSC-märkt träVaran tillverkas av FSC märk trä.

Svensk-tillverkatVaran tillverkas i Sverige så transporterna blir kortare.

Dansk DesignVaran är designad i Danmark. Original design.

Lagervara nyVaran finns i begränsat antal i lager och levereras på 2-5 dagar inom Sverige. Klicka här för att se alla våra lagervaror.

5 års garanti Alla våra varor har fem års garanti.  Mer om detta finns att läsa här.

Prisgaranti Alla våra varor omfattas av prisgaranti. På vissa varor med konkurrenskraftiga priser har vi satt ut en symbol för det.

Utställd i butik Dessa varor finns utställda i vår butik i Skåne-Tranås. Läs mer om vår butik och se alla varor som är utställda i butiken.

Made in Germany. Tillverkad i Tyskland. Varor som är tillverkade i Tyskland.