Vi på Bäddsoffexperten är vi medvetna om att vi bara har en planet. Vi vill erbjuda produkter av cirkulära naturmaterial och produkter som håller länge.

Miljömärkningar

Vi har tagit fram några symboler som skall hjälpa dig att göra rätt val på vår hemsida.

Naturmaterial är skonsamt för naturen och lätt att återanvända.

Ekologiskt Material ECO - rund logotyp, grön bakgrund och vit text med två ikoner i mitten: ett löv och ett bunt av tyg

Dessa produkter innehåller en viss del ekologiskt material.

FSC-märkt trä garanterar att skogen inte avverkas på ett skadligt sätt.

Tyget på dessa produkter är ekologiskt.

Fem års garanti på alla produkter för vi vill inte sälja produkter som inte håller.

Handla lokalt så blir det mindre transporter och det skapas jobb där du bor.

Svanenmärkning

Vi har valt att gå ifrån Svanenmärkningen och mer fokusera på naturmaterial och andra miljömärkningar. Detta för att många tyger i t.ex 100% polyester märkts med svanen. Detta blir i våra ökon lite missvisande då Polyster äar ett plastmaterial och i våra ögo  inte är miljövänligt och hållbart.

Bed factory of Swedens sängar och bäddmadrasser är märkta med Svanen du kan köpa hela deras sortiment hos oss på Bäddsoffexperten.

All bomull som används i Tyska Futonwerks möbler är godkända enligt GOTS som certifierar ekologisk bomull.

FSC-märkt träAlla Karups träramar är märkta med FSC. Alla Flodin Designs brickbord är tryckta på FSC-märkt trä.

Långsiktigt tänkande


Vi har minst fem års garanti på alla möbler vi säljer. Vi vill att det vi säljer skall hålla länge. Vi säljer inget som inte håller måttet.

Handla lokalt


LC möblers soffor tillverkas uteslutande i Sverige. Flodin Designs brickor tillverkas i Sverige. Våra sängskåp anpassade för en traditionell resårsäng tillverkas uteslutande på Österlen. Alla äppelådor vi säljer tillverkas i Sverige. Alla Berghem väveris tyger vävs i Sverige. Alla borstar från ML borstteknik i Onslunda tillverkas uteslutande i Onslunda på Österlen.

Ekologiska material


Berghems väveri har flera ekologiska alternativ på tyger. Ecoline från Borås Cotton är ekologiskt bomulls tyg. Det finns som standard till alla LC möblers och Österlen inrednings soffor. Alla Futonwerks madrasser är stoppade med 100% ekologiskt material och deras madrasser finns med ekologiskt tyg.

Miljöfrakt


Du kan alltid boka miljöfrakt med DHL på våra transporter så att din leverans inte påverkar miljön så mycket. Du hittar produkten här.


I alla våra butiker kan du boka utkörning med cykelbud i samarbete med Move By Bike.
https://www.movebybike.se/sv/Boka

 

Allergier och farliga ämnen

OEKO-TEX®

Alla Karups tyger är godkända enligt Oeko-tex så att dom garanterat inte innehåller några farliga ämnen. Ingen av våra leverantörer behandlar sina tyger för den skandinaviska marknaden med flamskyddsmedel. Alla madrasser från Nehl Wohn Ideen kan beställas garantisäkrade.