Brandsäkerhet

Brandsäkerhet är jätteviktigt när man bedriver övernattningsverksamhet eller t.ex på en båt. Vi på Bäddsoffexperten har ett brett utbud av brandsäkra tyger och beläggningsmaterial du kan välja på.

Övernattningsverksamhet

När du bedriver en övernattningsverksamhet med utgång från rummen ut i en korridor ställer detta extra stora krav på att rummet skall vara en egen brandcell och att det skall finna släckutrustning lätt tillgänglig. Har du därimot utgång rätt ut i det fria som t.ex i en stuga så ställer detta inte lika höga krav på släckutrustning.

Men oavsett hur du har det är det viktigt att undvika att brand uppstår. Ett av dom vanligaste brandförloppen är att det börjar brinna i stoppmöblerna i en säng eller i en soffa. Det viktigaste att tänka på när du har en stoppmöbel klädd med textil är att tyget skall vara tätt sytt och av bra kvalitet. Skall det vara naturmaterial rekommenderar vi ulltyger då dom är brandhärdiga utan tillsatta kemikalier. Men vi har massor av olika textiler som har olika brandklasser som du kan välja på. Vill du ha mer tips och råd så ta gärna kontakt med oss, så kan en av våra duktiga företagssäljare hjälpa dig att hitta rätt textil och brandklass för dina behov.

Båt

Vi har specialanpassade lösningar för båtar med våningssängar med mera i flamsäkra laminat som är imo certifierade. Vi kan även erbjuda imo certifierade madrasser vid behov.  På båtar kan utrymmet vara litet och vi har flera kompakta bäddlösningar specialanpassade för båtar. Vi har även möjlighet att hjälpa till med specialinfästningar i väggen och låsanordningar så at det håller sig stängt eller öppet vid grov sjögång.