Välj sida

Futonsängramar & tatami madrasser

Futonsängramar & tatami madrasser

En futonmadrass kan man lägga rakt på en tatamimatta på golvet. Tatami finns både som tjock och tunn. Eller om man vill komma upp lite kan man lägga den på en futonsängram. Vill man ha en fastare botten rekommenderar vi dock futonsängram som är anpassad för två tatamimattor. Vi säljer även Tatami 90×90 så att man med en 180×200 madrass kan lägga ett tatamigolv.

Att välja futonmadrass

När du skall välja futonmadrass finns det en hel del saker att tänka på.

Var skall du ha madrassen, skall den ligga platt eller skall den vikas i t.ex en soffa.

Skall soffan vikas så rekommenderar vi inte en Kokos kärna i mitten. Kokos kärnan är däremot väldigt bra om du har madrassen liggande platt på t.ex en futonsängram.

En bomullsmadrass är betydligt stummare än en traditionell skumgummi eller resårmadrass. Men är ändå fluffig och skön om man giller en fastare madrass.

En futonmadrass, skall man vårda och ta hand om så att bomullen bevarar sin fluffighet. Man kan banka madrassen med en träklubba eller liknande med jämna mellanrum så att den får en rejäl omgång, då försvinner eventuella klumpar. Detta kan verka jobbigt men skall jämföras med en skumgummi eller resår madrass som får kastas när den är nerlegad.

Skall madrassen vikas i t.ex en soffa rekommenderar vi en traditionell futonmadrass eller en med ett lager skumgummi i mitten. Skumgummit i futonmadrasser är inte mjukt utan fortfarande relativt fast. En madrass med ett avvikande lager i mitten gör madrassen vändbar så att du kan vända på den om den ena sidan blivit nerlegad. Så det underlättar skötseln av futon madrassen.

En futonmadrass med latex blir lite mjukare, men är fortfarande inte en mjuk madrass utan alla futonmadrassser är fastare än en traditionell madrass.

Vill man ha en modernare version så finns det en springmadrass från Danska Innovation Living med pocket spring resårsystem i mitten av madrassen. Pocket spring fjädringen hjälper till att avlasta vikten jämt ut över madrassen, medans bomullen på sidorna behåller futonens lite fastare och stummare egenskaper.

Visar 1–20 av 30 resultat

Produkter