Välj sida

Blogg

Hej och välkommen till Bäddsoffexpertens blogg. Här tar vi upp allt som har med bäddsoffor och bäddbara möbler. Har du frågor eller funderingar som vi bör ta upp får du gärna skicka ett meddelande med formuläret längst ner på sidan.

Ny logotyp färdig för vårt varumärke Österlen inredning

Så är äntligen logotypen för vårt nya varumärke Österlen Inredning på plats.  Vi fokuserar på Svensktillverkade kavlitetsmöbler med Miljön i fokus. Det kommer många nyheter under hösten och vintern. Vi kommer att halla dig uppdaterad här på bloggen och vi kommer att ha flera spännande produktlanserinar som vi kommer att pressentera i vår butik och givetvis på webben och på Youtube.

Nya Kollektioner inspirerade av naturen

Sista arbetsdagen i Norrland! Men man blir inspirerad av naturen precis som våra kommande möbelkollektioner kommer att vara…. Norrländskt virke som får växa långsamt och solbränt timmer som fått härdas av solen och kalla vintrar. Sista helgen i Sept lanserar vi nya modeller i vår butik i Skåne-Tranås och vi kommer givetvis att lägga ut info om det här på sidan…

Nu äntligen finns bäddsoffexperten också på Engelska

Nu äntligen finns bäddsoffexperten också på Engelska. Efter flera års hårt slit finns nu en komplett sida med alla våra produkter och våra popoulåara informationssidor även på Engelska.  Vi kommer givetvis även att ha bloggen löpande på både Engelska och Svenska. Dock kommer en majoritet av våra U-tube filmer nu  mer att vara på Engelska.

Vi fortsätter att prioritera vård och omsorg

Stora delar av vården befinner sig i en flyttkarusell och många har fått lämna sina ordinareie lokaler, och fått flytta in i en skokartong.  Vi vill givetvis göra vad vi kan för att hjälpa. I detta fall med fyra sängskåp så bjöd vi på montering och instalation på plats. Vi kommer att forsätta med detta så länge det behövs.

Det är stora förseningar på vissa varor på grund av pandemin med försenad kontainer frakt och restrektioner som påverkar fabriker. Men vi har pratat med dom flesta av våra leverantörer och dom är dom allra flesta villiga att prioritera beställningar till sjukvården så hör gärna av er om ni har något ni är i akut behov av så skall vi givetvis kolla på det…

Different upholstery materials

Different upholstery materials

Different upholstery materials and the sustainability and biodegradability of them

Hur mycket väger madrasserna?

När det gäller vikten på våra produkter försöker vi i möjligaste mån att skriva in detta i produktbeskrivningen.  Men när det gäller madrasser så finns det ju så många iolika storlekar att vi inte har specifiserat detta under varje produkt.

Näar det gäller futonmadrasser så kan man säga att bomull äar tungt, även naturlatex är relativt tungt. Så en futonmadrass väger en del. Så en normaltjock futonmadrass i storlekar över 140cm blir så pass tung att man måste vara två perssoner för att bära den..

Vi jobbar på att ta fram ett diagram för varje enkel madrass så att det blir lättare att avgöra vikten och det kommer under året. Vill man ha en lättare och mer lättskött madrass rekommenderar vi en twin futon med två tunna madrasser.

Environmental Friendliness Part 2: Textiles

 

OEKO-TEX: no harmful chemicals in the material.
Svanen (Nordic Swan Ecolabel): Certified production.
GOTS: Organically grown and produced cotton.

OEKO-TEX: no harmful chemicals in the material.

Svanen (Nordic Swan Ecolabel): Certified production.

GOTS: Organically grown and produced cotton.

Har du frågor eller funderingar som du tycker vi bör ta upp på bloggen kan du skicka ett meddelande genom formuläret nedanför.

Vår sida med vanliga frågor har svar om beställningar, betalning, leverans och annat. För frågor om orderstatus finns det uppdaterad information på mina sidor. Har du frågor om beställning eller produkter kontakta gärna vår kundtjänst genom att klicka här.

6 + 3 =

Produkter